Rabarbertips?
Färdigt på: 1.5 h
Ingredienser:
1 1 kg rabarber
1.78 1.78 l vatten
4.5 4.5 dl strösocker
1 1 st cirton, saften
Gör såhär!
1. Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
4. Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.
Bild lånad här
tjoho..jag brukar ha i mera citron i min saft och jag gör min på följade sätt. delar rabarbern i mindre bitar, skär citroneerna i bitar, fyll på vatten tills allt täcks.på med lockoch låt stå kallt 2 dygn. sedan kokar man upp allt och smakar av med strösocker, tror man skall ha nån dl socker /liter. silar av, har i lite atamon( tror det heter så?) konserveringsmedel
och fyller på heta flaskor.
skär bort blommorna när de kommer så håller rabarbern bättre.
sedan kan du ju koka rabarberkräm, sjukt gott med kall mjölk en sommardag . kram på`re
Hej igen :) såg det här rabarberinlägget och måste bara tipsa om den här rabarberpajen: http://hellens.blogg.se/2009/may/sommarrecept.html#comment
sjukt god och så himla enkel att göra om man inte har hela dan på sig! :)
kram!