Tentaplugg igen då

Jaha tisdagen är redan över, rätt skönt fast då är det ju också en dag närmare tentan. Har iaf pluggat lite idag så det känns bra. Ska ta och bre mig några mackor nu och kolla lite på Äntligen Hemma. Försa gången jag slår på tv:n idag isf. Bra bra!
Har äntligen fixat min ljusbricka också med mina adventsljus så nu brinner de två första ljusen fint. Tog en prommis också såhär på kvällskvisten runt Ulriksdal så det kändes bra. Lite extra syre till hjärnan skadar inte efter mycket läsande.
Imorgon är det sista seminariet också på denhär kursen så jag hoppas att det går bra men det gör det nog. Vi får improvisera som vi gjort innan, det har ju fungerat eller hur? :)

Nej nu ska jag skära upp några skivor från brödet jag och K bakade i söndags. Mumma!


Kommentarer
Postat av: Sofie

Hej! Nja, jag har en förmåga att plugga lite i sista sekunden oftast. Men tack ändå! =) Allt går bra med magen, den växer och allt ser bra ut. 2½ månad kvar. :) Ang högskolan. Jag är jättenöjd med högskolan än så länge. Nästan alla föreläsare och kursansvariga har varit väldigt bra och miljö, upplägg, scheman och sånt har hittills varit kanon. Det enda som har varit dåligt är just det du frågar om, att läsa två kurser parallellt.. Det är både bra och dåligt. Det är bra om man har pli på sig, det går i ett ganska långsamt tempo och man har det rätt slappt i 7-8 veckor för att då sedan plugga hårt i 2 veckor innan tentorna. Det är desto sämre med det här upplägget om man inte har pli på sig, om man hamnar efter och inte skjuter upp allting till sista veckorna, då blir det tungt. Vi läser vissa kurser på helfart, den här höstterminen och nästa höst bland annat och jag föredrar det, det är för att jag inte har sån bra diciplin, haha. Vad roligt om du skulle börja läsa här.

2010-12-08 @ 17:47:57
URL: http://sofiewallberg.blogg.se/
Postat av: Sofie

Vet inte hur det är med bostäder riktigt. Om man ligger i och ringer runt så är det nog inga större problem skulle jag tro. Vi har haft ganska enkelt, men det beror på att Jerry har ett heltidsjobb och sånt och många privata hyresvärdar har det som krav. Ett tips är ändå att ringa ALLA privata hyresvärdar, dom sitter och trycker på många lägenheter och det är inte många som vet att den möjligheten finns. Annars finns bostadsgarantin från skolan. De populäraste har lång kötid, men det finns absolut att få, både i korridor för typ 1800 i månaden och riktiga lägenheter som ligger en bit ifrån. Hör av dig om det är något mer du undrar över, jag hjälper gärna till om jag kan. Kram!

2010-12-08 @ 17:48:13
URL: http://sofiewallberg.blogg.se/
Postat av: Sofie

Mm, biggest loser är grymt. Hoppas dom flesta tar chansen dom fått och håller sin vikt. Dom har ju absolut ingen möjlighet att fortsätta träna som dom gör, men det behöver man ju inte för att hålla vikten heller. Så länge som rör på sig överhuvudtaget och äter i lagom mängd så fixar dom ju det. Men den balansen är ganska svår att hitta.. Ah, det är häftigt med alla bebissaker, det blir så verkligt helt plötsligt. Likaså när bebisen rör sig i magen, när man kan ligga och känna hur magen guppar och hur den spjärnar där inne för att få mer plats. Förstår hur du känner med sthlm, huvudsaken är att du vågade prova och om det nu inte funkade så får man lösa det på bästa sätt. Att blanda ihop kursena är nog inte ett så stort problem, på gymnasiet läste man trots allt 6-7 kurser parallellt hela tiden till exempel. Att prioritera den ena framför den andra är nog däremot lite lättare, så blir det nog vare sig man vill eller inte. Man får helt enkelt försöka styra upp sin tid. Vissa föredrar att läsa parallellt, medans andra inte gillar det alls. Jag är lite kluven.

2010-12-09 @ 10:26:50
URL: http://sofiewallberg.blogg.se/
Postat av: Sofie

Hatade det i början, men när man sedan lärde sig att hantera det så finns många fördelar också. Hamnar man efter i en kurs är det mycket lättare att hinna ikapp eftersom de är på halvfart till exempel. Och när det gäller grupparbeten och PM och sånt så har man fler veckor på sig, även om man har en till kurs samtidigt så har man oftast en extra helg eller så. Då är det kanon. Och om boendet, om du kan tänka dig bo i korridor så har du nog inga problem att hitta boende. Det finns hus på skolans område som är sådana boenden, har flera vänner som bor där. Är små studentrum på 15-20 kvadrat (gissningsvis), men ska man åka mycket emellan så funkar det ju jättebra. Billigt också. Kram!

2010-12-09 @ 10:27:00
URL: http://sofiewallberg.blogg.se/
Postat av: Sofie

Det verkar som om mina inlägg blir för långa, kommer upp att sidan inte kan visas när jag försöker skicka dom. Det funkar dock att skicka dom i två delar, så det är därför dom kommer så. =)

2010-12-09 @ 10:28:34
URL: http://sofiewallberg.blogg.se/

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se